Tanácsok szalmabrikett fűtéshez

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

szalma brikett 3Tanácsok szalmabrikettel való tüzeléshez

BRIKETT HASZNÁLATA KÁLYHÁBAN, CSERÉPKÁLYHÁBAN, KANDALLÓBAN

A tűzifához hasonló módon kell a szalmabrikettet használni, de a tűztérbe a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Ellenkező esetben a tüzelőberendezés túlhevülhet, mivel nagyon hatékony és magas fűtőértékű anyaggal tüzelünk a szalmabrikett esetében. A tüzelőberendezés ajtaját illetve levegőnyílásait csak a szalmabrikett teljes meggyulladása után szabad minimumra lezárni, akkor, amikor a szalmabrikett kékes lánggal izzik. Fontos, hogy ezek a préselt fűtőanyagok, mint a szalmabrikett, izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

SZALMABRIKETT HASZNÁLATA VEGYESTÜZELÉSŰ KAZÁNOKBAN

A szalmabrikettet felül kell meggyújtani, és kezdetben felső levegőadással kell a természetes huzatot növelni. A levegőelállításhoz a huzatszabályozót úgy kell beállítani, hogy a levegő egy része mindig felülről jusson a tűztérbe. Az alsó levegő mennyiségét viszont csökkenteni kell, de teljesen elzárni sosem szabad. A felső levegő-bevezetés akkor szüntethető meg, ha a szalmabrikett a tűztérben átizzott.

Pin It

Szalmabrikett

A szalmabrikett egy 100%-ban természetes és megújuló alapanyagból készített fűtőanyag. Tiszta és környezetkímélő fűtést biztosít. A készítés technológiájából adódóan nem lehet magasabb a nedvességtartalom 15%-nál. (frissen kivágott tűzifa KB 40-50%)

Legújabb cikkeink

Search