Tudnivalók a szalmabrikettről

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

szalmabrikettHsznos tudnivalók a szalmabrikettről.

A szalmabrikett egy 100%-ban természetes és megújuló alapanyagból készített fűtőanyag. Tiszta és környezetkímélő fűtést biztosít. A szalma brikett készítés technológiájából adódóan nem lehet magasabb a nedvességtartalom 15%-nál. (frissen kivágott tűzifa KB 40-50%)

Miből készül a szalmabrikett?

A szalmabrikett készülhet búza, árpa, rozs, repce, stb. szalmájából, de készíthetünk brikettet nádból, kukorica, esetleg napraforgó szárból de ocsúból, törtmagból is. A lényeg az, hogy a nedvességtartalom ne haladja meg a 20%-ot.

Hogyan készül a szalmabrikett?

A brikettkészítés alapfeltétele, hogy a brikettálni kívánt szalmát megfelelő frakcióméretre aprítsuk, illetve hogy az apríték nedvességtartalma ne haladja meg a 20%-ot. Az ideális nedvességtartalom 8-15% között van. Ezeknél az alapanyagoknál talpon száradás következtében már a bebálázás pillanatában nagy eséllyel megfelelő a nedvességtartalom. Így nem igényel külön szárítást illetve szárító berendezést amellyel jelentős költséget spórolhatunk meg. A cégünk által forgalmazott technológia csigás brikettáló gépet preferál. A csigás prések ár- érték arányban nagyon jók viszont fontos, hogy fás szárú alapanyagot nem lehet gazdaságosan brikettálni a berendezéssel.
A leaprított alapanyagot a brikettáló gép tartályába juttatjuk, majd a keverőlapátokon keresztül a préshüvelybe kerül az alapanyag ahol a csiga által keletkezett nyomás és megfelelő hőmérséklet hatására elkészül a szalma brikett.

szalma brikett 2Szalmabrikett jellemzői :

  • fűtőértéke 15,5-17,5 MJ / kg
  • Térfogatsúly: 650 kg / MP
  • hamutartalom: 2% - 4%
  • méretei: átmérő 80 mm; változó hossz
  • T 1 = 1,5 t szén brikett.

Felhasználása:

A szalmabrikettet használhatjuk minden féle szilárd tüzelésű fűtőberendezésben. Legyen szó kandallóról kazánról cserépkályháról, a szalmabrikett egy jó ár-érték arányú, tiszta, száraz, fűtőanyag.

Pin It

Szalmabrikett

A szalmabrikett egy 100%-ban természetes és megújuló alapanyagból készített fűtőanyag. Tiszta és környezetkímélő fűtést biztosít. A készítés technológiájából adódóan nem lehet magasabb a nedvességtartalom 15%-nál. (frissen kivágott tűzifa KB 40-50%)

Legújabb cikkeink

Search